Laten we eerlijk zijn, we zitten in een oud pand midden in het centrum van Amsterdam. Een ideaal pand om te vergaderen, pop-ups te organiseren of een fotoshoot te houden. Maar duurzaam is het pand niet. Hier en daar kieren en hoge plafonds. Helemaal milieuvriendelijk zijn we dus (nog) niet, maar we zijn er wel bewust mee bezig… Lees hieronder welke stappen we allemaal hebben ondernomen. 

Duurzame - en in Nederland gemaakte interieur items

Bij het inrichten van Studio Amjé hebben we elk meubelstuk en interieur accessoire bewust uitgekozen. We streven ernaar dat elk object duurzaam is; tweedehands, gerecycled, kan meerdere generaties meegaan en/of is in Nederland geproduceerd. We zullen enkele items toelichten. Mocht je informatie willen hebben over andere objecten, neem gerust contact met ons op.

DE TAFEL

Kom je vergaderen of dineren bij Studio Amjé? Waarschijnlijk zit je dan aan onze prachtige tafel welke is ontworpen door de Nederlandse designer Aad Bos. Aad Bos maakt gebruik van massief hardhout. Een duurzaam materiaal dat ervoor zorgt dat de tijdloze objecten generaties lang meegaan. Het hout wordt met de hand geselecteerd zodat het aan hoge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen voldoet. Al het gebruikte hout is FSC gecertificeerd, wat betekent dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

 De tafel wordt bijna geheel met de hand vervaardigt door gepassioneerden timmerlieden in Diemen, een plaats net buiten Amsterdam. Hierdoor is elk object uniek en persoonlijk.

DE KUBES

De kenmerkende grote kubus in het midden van de studio is gemaakt van gerecycled eikenfineer en behandeld met een plantaardige afwerking.  Om deze kubus te bouwen zijn er gelukkig geen nieuwe bomen gekapt!

 De kubus in ontworpen door Jochem Sanders en het broertje van de eigenaresse van Amjé. Jochem Sanders heeft de kast verder uitgedacht en handmatig in elkaar gezet in zijn werkstudio welke is gevestigd op de creatieve locatie ‘De Hoop’ in Zaandam. Op deze locatie zitten zo’n 186 ateliers welke veelal samenwerken. Zonder deze mede-bewoners had de kast dan ook niet in Studio Amjé gestaan.

Wil jij ook een soortgelijke kast in je huis of de stijl doortrekken in een kledingkast? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

DESIGNER ITEMS

In de studio tref je veel designer meubels aan, waaronder de Togo, de Plia opklapstoel en de Wassily. Deze designer items zijn tweedehands aangeschaft. Het unieke en duurzame aspect van designer items is dat de materialen die gebruikt zijn van hoge kwaliteit zijn. Hierdoor blijven items jarenlang goed en kunnen ze generatie op generatie doorgeven worden. Wel zo duurzaam!

Verpakkingsvrije boodschappen

We zorgen we ervoor dat we zo min mogelijk plastic gebruiken. Er is een enorme berg plastic afval op de wereld. Troep dat niet vergaat en waar niemand op zit te wachten. Die berg groeit elke dag. Omdat we met zijn allen verpakkingen blijven kopen: plastic om je snoepjes, om je koekjes en om je wc-rollen. Hoe proberen wij dit te voorkomen? Door onze inkopen voornamelijk bij Pieter Pot te doen.  

Pieter Pot is een verpakkingsvrije bezorgdienst waarmee we het aantal eenmalige verpakkingen verminderen en uitstoot van CO2 voorkomen. Naast dat de producten goed voor het milieu zijn, zijn de producten van Pieter Pot ook nog eens heerlijk! Wil jij ook plasticvrij je inkopen doen? Bestel je boodschappen bij Pieter Pot.

Waar in de studio spot jij allemaal onze Pieter Pot producten?

Catering

Wil je ook bij ons eten tijdens je dag bij Studio Amjé? Dat kan! En ook hier kiezen we bewust. Zo werken we alleen met cateraars die gebruik maken van biologische groentes en vlees, en zo veel mogelijk koken met seizoensgebonden ingrediënten. Wel zo gezond en lekker! We gebruiken het liefst geen weggooi verpakkingen tijdens de lunch, borrel of diner. Wanneer we er wel voor kiezen, dan zullen we altijd gebruik maken van herbruikbare of organische materialen.

 

Heb jij nog leuke duurzame ideeën voor ons? Laat het ons weten, we leren graag!