Duurzame vergaderruimte Amsterdam

Duurzaam Vergaderen

Laten we eerlijk zijn, we zitten in een oud pand midden in het centrum van Amsterdam. Een ideaal pand om te vergaderen, pop-ups te organiseren of een fotoshoot te houden. Maar duurzaam is het pand niet. Hier en daar kieren en hoge plafonds. Helemaal milieuvriendelijk zijn we dus (nog) niet, maar we zijn er wel bewust mee bezig… Lees hieronder welke stappen we allemaal hebben ondernomen. 

Duurzame - en in Nederland gemaakte interieur items

Bij het inrichten van Studio Amjé hebben we elk meubelstuk en interieur accessoire bewust uitgekozen. We streven ernaar dat elk object duurzaam is; tweedehands, gerecycled, kan meerdere generaties meegaan en/of is in Nederland geproduceerd. We zullen enkele items toelichten. Mocht je informatie willen hebben over andere objecten, neem gerust contact met ons op.

DE TAFEL

Kom je vergaderen of dineren bij Studio Amjé? Waarschijnlijk zit je dan aan onze prachtige tafel welke is ontworpen door de Nederlandse designer Aad Bos. Aad Bos maakt gebruik van massief hardhout. Een duurzaam materiaal dat ervoor zorgt dat de tijdloze objecten generaties lang meegaan. Het hout wordt met de hand geselecteerd zodat het aan hoge kwaliteits- en duurzaamheidsnormen voldoet. Al het gebruikte hout is FSC gecertificeerd, wat betekent dat het afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen.

 De tafel wordt bijna geheel met de hand vervaardigt door gepassioneerden timmerlieden in Diemen, een plaats net buiten Amsterdam. Hierdoor is elk object uniek en persoonlijk.

DE KUBES

De kenmerkende grote kubus in het midden van de studio is gemaakt van gerecycled eikenfineer en behandeld met een plantaardige afwerking.  Om deze kubus te bouwen zijn er gelukkig geen nieuwe bomen gekapt!

 De kubus in ontworpen door Jochem Sanders en het broertje van de eigenaresse van Amjé. Jochem Sanders heeft de kast verder uitgedacht en handmatig in elkaar gezet in zijn werkstudio welke is gevestigd op de creatieve locatie ‘De Hoop’ in Zaandam. Op deze locatie zitten zo’n 186 ateliers welke veelal samenwerken. Zonder deze mede-bewoners had de kast dan ook niet in Studio Amjé gestaan.

Wil jij ook een soortgelijke kast in je huis of de stijl doortrekken in een kledingkast? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

DESIGNER ITEMS

In de studio tref je veel designer meubels aan, waaronder de Togo, de Plia opklapstoel en de Wassily. Deze designer items zijn tweedehands aangeschaft. Het unieke en duurzame aspect van designer items is dat de materialen die gebruikt zijn van hoge kwaliteit zijn. Hierdoor blijven items jarenlang goed en kunnen ze generatie op generatie doorgeven worden. Wel zo duurzaam!

Verpakkingsvrije boodschappen

We zorgen we ervoor dat we zo min mogelijk plastic gebruiken. Er is een enorme berg plastic afval op de wereld. Troep dat niet vergaat en waar niemand op zit te wachten. Die berg groeit elke dag. Omdat we met zijn allen verpakkingen blijven kopen: plastic om je snoepjes, om je koekjes en om je wc-rollen. Hoe proberen wij dit te voorkomen? Door onze inkopen voornamelijk bij Pieter Pot te doen.  

Pieter Pot is een verpakkingsvrije bezorgdienst waarmee we het aantal eenmalige verpakkingen verminderen en uitstoot van CO2 voorkomen. Naast dat de producten goed voor het milieu zijn, zijn de producten van Pieter Pot ook nog eens heerlijk! Wil jij ook plasticvrij je inkopen doen? Bestel je boodschappen bij Pieter Pot.

Waar in de studio spot jij allemaal onze Pieter Pot producten?

Catering

Wil je ook bij ons eten tijdens je dag bij Studio Amjé? Dat kan! En ook hier kiezen we bewust. Zo werken we alleen met cateraars die gebruik maken van biologische groentes en vlees, en zo veel mogelijk koken met seizoensgebonden ingrediënten. Wel zo gezond en lekker! We gebruiken het liefst geen weggooi verpakkingen tijdens de lunch, borrel of diner. Wanneer we er wel voor kiezen, dan zullen we altijd gebruik maken van herbruikbare of organische materialen.

 

Heb jij nog leuke duurzame ideeën voor ons? Laat het ons weten, we leren graag!

Waarom op zoek naar een unieke vergaderlocaties in Amsterdam Centrum?

Waarom op zoek naar een unieke vergaderlocaties in Amsterdam Centrum?

Unieke vergaderlocaties in Amsterdam Centrum zitten midden in een creatieve hub. Het is de plek waar je geprikkeld wordt door de snelheid en de creativiteit van mensen om je heen. Daarnaast is het Centrum van Amsterdam een heerlijk plek waar je kan wandelen over de grachten tijdens de break-out van een intensieve brainstormsessie. Doe nieuwe energie op en geniet van de mooie bruisende omgeving. Je internationale collega’s gaan dit zeker waarderen!

Bereikbaarheid
Vergaderruimtes in het Centrum van Amsterdam zijn goed bereikbaar met openbaar vervoer. Er loopt een metrolijn door het centrum en er zijn meerdere tram- en buslijnen met het centrum verbonden.

Wonen je collega’s in Amsterdam? Ook dan is een vergaderruimte in het centrum van Amsterdam ideaal. Het ligt centraal gelegen ten opzichte van alle wijken van de stad. Je collega’s kunnen heerlijk met hun eigen fiets naar de vergaderlocatie komen.

Toch liever met auto? Ook dit is geen probleem! In het centrum tref je meerdere parkeergarages aan. Reserveer via Parkbee een parkeerplek om er zeker van te zijn dat je je auto altijd kwijt kan.

Amjé, de unieke vergaderruimte in Amsterdam Centrum
Amjé is een van de inspirerende vergaderlocaties die gevestigd is in Amsterdam Centrum. De vergaderruimte is ingericht met design klassiekers en opgesplitst in twee verschillende ruimtes: de Woonkamer en de Vergaderruimte. De zakelijke setting is erg goed af te wisselen met een fijn en comfortabel huiskamergevoel voor een korte break out sessie of informele discussie.

Zoals vele grachtenpanden, heeft Studio Amjé hoge plafonds (4,5m!), waardoor de vergaderlocatie erg ruimtelijk aanvoelt.

De vergaderlocatie is gelegen aan een rustige straat tussen de Herengracht en de Singel. Geniet van de mooie panden om je heen en maak vanaf de locatie een wandeling over de grachten of stap op een rondvaart boot en ervaar Amsterdam vanaf het water.

Wij denken graag met je mee en kunnen advies geven met betrekking tot de opzet van de dag, workshops, trainingen en team activiteiten. Heb je interesse in onze unieke vergaderruimte? Neem contact met ons op via studio@amje.nl of bel ons op +31 6 51 40 68 82.

Let’s meet each other at Amjé.

 

Vergaderlocatie Studio Amjé. Laat je inspireren in op deze vergaderruimte in het centrum van Amsterdam. Lichte ruimte, uniek interieur en vele mogelijkheden.

Vergaderen bij Studio Amjé

STUDIO AMJÉ

UNIEKE VERGADERRUIMTE INGERICHT MET DESIGN KLASSIEKERS IN HET HART VAN AMSTERDAM

VOEL JE THUIS EN LAAT JE INSPIREREN

DE RUIMTE: MAKE IT YOURS!   
Studio Amjé is een vergaderruimte in het centrum van Amsterdam.
De ruimte is opgesplitst in twee delen: de woonkamer en de vergaderruimte. De zakelijke setting is perfect af te wisselen met een fijn en comfortabel huiskamergevoel voor een korte break out sessie of informele discussie. Daarnaast is de ruimte goed te gebruiken voor o.a. trainingen, workshops en coaching sessies.

Wanneer je Studio Amjé boekt is de hele ruimte exclusief voor jullie.

UNIEK INTERIEUR
We onderscheiden ons door de studio ingericht te hebben met bekende vintage designer meubelstukken en duurzame lokale initiatieven. Zo tref je items aan waar elke interieur lover haar of zijn hart harder van gaat kloppen. Ook vind je handgemaakte items van Nederlandse ambachtslieden. Alles om onze gasten thuis te laten voelen en ze te laten inspireren. En niet alles hoeft zo serieus. Neem bijvoorbeeld een draai in onze Spintol- stoel om je creativiteit te boosten. 

CATERING - GEZOND EN DUURZAAM         
De catering kenmerkt zich als gezond en duurzaam met een kleine 'guilty pleasure'. Zoals een kroket bij de lunch of snoeppotten die in de ruimte zijn te vinden. Die snoeppotten worden geleverd door Pieter Pot (www.pieter-pot.nl), wel zo duurzaam!

VOEL JE THUIS TIJDENS JE VERGADERING   
Voel je thuis bij Studio Amjé. Zet je eigen playlist op, pak wat lekkers uit de snoeppotten of hang de wand vol met post- its voor jouw creatieve ideeën.

ACTIVITEIT - VAREN DOOR DE GRACHTEN
Studio Amjé is gelegen in een rustige straat tussen de Herengracht en de Singel in het centrum van Amsterdam. Sluit je vergadering af met een rondvaart door de prachtige grachten van Amsterdam of eindig je dag met een borrel in typisch Amsterdams café om de hoek.